“Ik heb zoveel geleerd en zoveel stappen weten te zetten in zo’n korte tijd.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Ik heb zoveel geleerd en zoveel stappen weten te zetten in zo’n korte tijd.”

“Ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk en ik ben een persoon die ‘onderweg’ wil leren. Oftewel; even nadenken en dan gewoon doen. Het is niet altijd de beste manier maar je kunt er ver mee komen en veel van leren”, vertelt Mark Lettinga van Clean Verslavingszorg en Alumnus van het EMS-programma.

“Erwin Damberg vertelde heel enthousiast over het EMS-programma en wat dat voor mij zou kunnen betekenen. Topondernemers koppelen aan starters zoals ik en door hen gecoacht worden. Soms moet het gewoon zo zijn want ik had best veel vraagstukken waarbij ik advies kon gebruiken.” Dit was dan ook de reden voor Mark om mee te doen aan het programma. Hij nam direct contact op en na de intake werd Mark gekoppeld aan drie mentoren: Christien, Sake en Lauran. “Drie ondernemers met verschillende persoonlijkheden en achtergronden”, vertelt Mark.

“De mentoren stelden veel vragen over de doelen die ik had geformuleerd en daar zijn we mee aan de slag gegaan. 1x per maand spraken we af om het over de voortgang te hebben. Wat was gelukt, waar ik tegenaan liep en wat de volgende stappen zouden zijn. Hierdoor heb ik het stellen van prioriteiten nog beter kunnen ontwikkelen en dat is prettig.”

Mark geeft ons een concreet voorbeeld: “De mentoren gaven mij de opdracht om een middag te organiseren met een externe gespreksleider. Tijdens deze middag hebben wij met het hele ‘Cleanteam’ een SWOT-analyse gemaakt. Van alle punten die hier benoemd werden, hebben we een lijst gemaakt en hier zijn we mee aan de slag gegaan. Per punt hebben we een projectgroepje gemaakt en op deze manier hebben we de hele SWOT-analyse in anderhalf jaar doorgevoerd. En als je kijkt naar het verschil… wauw! Dat was heel erg waardevol.”

Het oprichten van een eigen dienst ‘ambulante begeleiding verslavingszorg’ voor zowel volwassenen en jeugd als mensen met een licht verstandelijke beperking, het aannemen en neerzetten van het ‘Cleanteam’, meer dan 300 cliënten helpen aan een nieuw leven en de professionaliseringsslag die Clean Verslavingszorg met het hele team heeft kunnen bewerkstelligen zijn slecht een aantal van Mark’s hoogtepunten.

Na 13 maanden mee te draaien in het EMS-programma besloot Mark uit het programma te stappen. “Ik heb zoveel geleerd en zoveel stappen weten te zetten in zo’n korte tijd. We hebben dit toen gezamenlijk besloten. En kort daarna heb ik, op advies van mijn mentoren, een teamleider aangenomen om meer tijd vrij te maken om mijn nieuwe bedrijf Addiction Academy op te zetten. Achteraf had ik eigenlijk nog wel langer door willen gaan met mijn mentoren want ik kon nog wel wat hulp gebruiken. Ik zou dan ook alle startende ondernemers adviseren om hier gebruik van te maken omdat je binnen het programma zoveel waardevolle hulp en inzichten krijgt om door te ontwikkelen!”