“Het netwerk en de kennis van de mentoren binnen EMS is enorm.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Het netwerk en de kennis van de mentoren binnen EMS is enorm.”

“Ik had niet gedacht dat het ons op korte termijn al zoveel zou brengen”, vertelt Buck van der Weerd van E-bike Friesland, mentee in het EMS-programma.

Toen hij grote stappen maakte met zijn bedrijf kreeg hij behoefte aan iemand die strategisch mee kon kijken. Zo kwam hij via Founded in Friesland bij EMS terecht.

Buck: “De mentorgesprekken binnen het EMS programma zijn voor mij erg waardevol. Hierin bespreken we de gewenste en beste stappen die we moeten maken met E-bike Friesland. Het mooie hieraan is dat we periodiek kunnen zien welke voortgang we boeken. Elke maand komen er weer nieuwe uitdagingen voorbij, tijdens deze mentorgesprekken kunnen we die bespreken en een plan van aanpak maken. Het is ontzettend fijn dat iemand van buitenaf strategisch meekijkt met je bedrijf. Wat ik het meest waardeer is dat de mentoren hun gehele netwerk openstellen om je een stap verder te helpen.”

Het bedrijf begon met een viertal tweedehands fietsen en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf in een compleet nieuwe groeimarkt. “Ik ben het meest trots op het proces waarin we zitten en dat we nog elke dag groeien”, vertelt Buck. “Een bijzonder hoogtepunt is dat we een eerste aanbesteding gegund hebben gekregen voor het leveren van 450 elektrische fietsen aan de gemeente Rotterdam!”

Volgens Buck moet iedereen die de ambitie heeft om zichzelf te overstijgen met zijn/haar bedrijf meedoen met het EMS programma. “Het netwerk en de kennis van de mentoren binnen EMS is enorm. Wij zijn blij dat wij ons hebben aangesloten!”