Intakes

De intakes van het EMS-programma

“Wij, Luca Arbouw en Laurens Snoek, zijn de intake-mentoren van het EMS-programma. Onze rol is het waarborgen van de basis van het programma: de instroom van deelnemers.

We willen graag alle aanmeldingen accepteren, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Gemiddeld kunnen we ongeveer de helft van de aanvragen toelaten. Hoewel we te maken hebben met prachtige ondernemingen en indrukwekkende ambities – waar we zelf ook enthousiast van worden – is niet elke hulpvraag geschikt voor deelname aan het programma. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat er maar één mentorsessie per maand plaatsvindt. Daarom is het noodzakelijk dat je al een strategisch vraagstuk hebt om deel te kunnen nemen aan EMS. Dit strategische vraagstuk dient namelijk als basis voor het ontwikkelen van een effectieve en op maat gemaakte aanpak binnen het EMS-framework. Er zijn verschillende expertises aanwezig in een mentoren en mentee-samenstelling. Zo sluit de uitdaging van de mentee optimaal aan op de kennis en ervaring binnen de mentorengroep.

Onze eigen ambitie is dat het programma bijdraagt aan werkgelegenheid en een veerkrachtig mkb in Friesland. Daarom is het essentieel dat de juiste hulpvraag in de juiste context wordt gesteld om een traject succesvol te laten verlopen. Zonder een passend startpunt voor zowel mentoren als deelnemers zal het programma niet het gewenste resultaat opleveren.

In de loop der jaren hebben we al veel intakes gedaan, gemiddeld zo’n twee per maand. We volgen de voortgang van de ondernemers die deelnemen aan het programma nauwlettend op de achtergrond, en het is prachtig om te zien hoe ze groeien. Stiekem volgen we ook de ondernemers bij wie we geen goede match vonden voor het programma. De wereld is klein en we blijven nieuwsgierig naar inspirerende ambities!”