“Bouw een organisatie waar mensen graag willen werken.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Bouw een organisatie waar mensen graag willen werken.”

Renate Westdijk: “Het EMS-programma is een cadeautje voor zowel de mentee als de mentor. Pak het met beide handen aan! Goed voor jou, goed voor jouw bedrijf, goed voor Friesland.”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap.

We spraken met Renate Westdijk, mentor in het EMS-programma over haar ervaring! 👇

Renate’s expertise ligt vooral op het vlak van werkgelegenheid, HR, sociale innovatie en ondernemen met impact. “Daar ligt niet alleen mijn expertise, het is ook mijn passie”, vertelt ze.

“Vraagstukken waar we als samenleving voor staan moeten we samen oplossen. Met mentees en mentoren wil ik een impuls geven aan het innovatieve MKB in Friesland. De vraagstukken oplossen, daar gaat het mij uiteindelijk om. Ik draag graag bij aan de transitie naar de betekeniseconomie. Volgens onderzoeken zijn wij het gelukkigste volk (Friese paradox) van Nederland. Dit geluk moeten we gebruiken voor onze provincie. We zitten hier op goud! De vraag is hoe we ervoor zorgen deze pot goud – de voedingsbodem – te gebruiken als bron om de welvaart verder te ontwikkelen, zonder de grond uit te putten. Dat krijgen we alleen maar voor elkaar als we een balans vinden tussen verdienen en verzorgen.”

Sinds 1990 woont Renate in Friesland. Ze studeerde aan NHL Stenden en heeft een achtergrond in hospitality. Sinds oktober 2008 werkt ze vanuit haar bedrijf Enwestdijk in de wereld van de private en publieke arbeidsmarktvraagstukken. Het spreekt voor zich dat ze door haar passie voor werkgelegenheid, sociale innovatie en ondernemen met impact zeer actief is op deze thema’s. Zowel in het maatschappelijk middenveld als in de opdrachten binnen haar bedrijf! Zo heeft ze ruim 7 jaar de zetel van MKB mogen innemen bij de SER Noord Nederland, zit Renate in de stuurgroep Sterk Techniek Onderwijs Noordwest Friesland en is ze actief lid van Impact Noord. Allemaal met de intentie om Friesland mooier te maken, om dienstbaar om te gaan met de pot goud.

Wanneer we Renate vragen wat ze belangrijk vindt om de mentees mee te geven is haar antwoord: “Als ondernemer heb je en ben je de sleutel om maatschappelijke vraagstukken op het gebied van planet & people op te oplossen, of op zijn minst een aandeel in de oplossing te zijn. Ik daag de mentees uit om hun hulpvraag ook vanuit dit perspectief te bekijken. Realiseer en benut de kracht die je hebt om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze vraagstukken! Bouw een organisatie waar mensen graag willen werken, werk aan verbinding onderling en met je omgeving. Gebruik het goud zonder ‘de bodem’ uit te putten. En als je daarbij begeleiding nodig hebt, meld je aan bij het programma Entrepreneur Mentoring Service. Een cadeautje om uit te pakken!”