“Deze methode van groepsmentoring is echt uniek.”
Robert van de Leur: “Deze methode van groepsmentoring is echt uniek, omdat je mentees meerdere inzichten vanuit verschillend perspectief van mentoren met uiteenlopende expertise en ervaring kunt geven.”
Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap. In een team met een aantal mentoren gaat de ondernemer in verschillende sessies op zoek naar antwoorden op zijn of haar vragen om de impact van het bedrijf te vergroten. We faciliteren niet alleen mentoring, maar koppelen door het programma ook beide netwerken aan elkaar.
We helpen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven om succesvolle leiders te worden.
We spraken met Robert van de Leur, mentor in het EMS-programma over zijn ervaring! 👇
Wanneer we Robert vragen wat zijn expertise is antwoord hij “Dat moeten anderen maar vertellen. Ik kan daar van alles van vinden, maar het gaat erom wat een ander er aan heeft.” In het EMS-systeem staat onder meer bij hem aangevinkt: acquisities en samenwerking, commerciële, strategische en financiële vraagstukken, bedrijfsoverdracht, internationale handel en management.
Op zijn visitekaartje staat ‘enthousiasmeerder, ondernemer en investeerder.’ Robert: “Mijn opleiding bedrijfskunde kwam goed van pas in de bijna 30 jaar dat ik een industriële bakkerij heb gerund. Na de verkoop van dat bedrijf ben ik gaan participeren in ondernemingen van zeer uiteenlopende aard. Daarnaast hou ik een paar voorzittershamers vast, zoals bij o.a. de KredietUnie Bakkerij Ondernemers, Ynbusiness en het Ondernemersfonds SWF. Verder ben ik actief als bestuurslid van Stichting FB Oranjewoud en Technologie Centrum Noord Nederland.”
Robert is samen met twee collega ondernemers meegegaan naar MIT in Boston om de training van het EMS-programma te volgen. “Deze methode van groepsmentoring is echt uniek, omdat je mentees meerdere inzichten vanuit verschillend perspectief van mentoren met uiteenlopende expertise en ervaring kunt geven. Het feit dat de mentoren dit werk volledig belangeloos en onafhankelijk doen is ongelooflijk krachtig.” vertelt Robert.
Zijn drijfveren om met Friese startups en innovatief mkb te werken zijn dan ook het ‘giving back’ principe en het feit dat hij veel leert van mentees en collega mentoren. Robert: “Bovendien is het gewoon ontzettend leuk om te doen.” Robert vindt het belangrijk om aan de mentees mee te geven dat ze gebruik mogen maken van de kennis en ervaring van de mentoren, hij zegt: “bevraag ze tot ze een ons wegen en neem besluiten! Volg je passie, vertrouw op je gevoel, zet dóór en met enthousiasme heb je de helft al binnen.”